Kryptovalutaer er en for for betalingsmiddel, der ofte bruges i til transaktioner online inden for et specifikt netværk online, udviklet af brugere med en speciel software, til at administrere kryptovalutaen og til at udføre transaktioner. En kryptovaluta er en virtuel valuta, det vil sige, at en enhed af den virtuelle valuta svarer til en værdi. En kryptovaluta fungerer selvstændigt og uden for traditionelle bank- og offentlige systemer.
Kryptovalutaer fungerer sådan at den skabes ud fra en digital kode, hvis funktion adskiller sig væsentligt fra traditionelle betalinger og valutaer. Et virtuelt netværk for en kryptovaluta kan sammenlignes med en fælles aftale om kun at bruge et bestemt betalingsmiddel. I modsætning til nationale valutaer, der har en lovbestemt valutaenhed, såsom den danske krone i Danmark, har den virtuelle valuta en anden valuta/beregningsenhed.
Kryptovalutaer bruger så kaldet kryptografi til at sikre transaktioner og til at regulere oprettelsen af yderligere enheder. Du kan stadig købe og sælge dem som ethvert andet aktiv.
Kryptovalutaer er dog endnu ikke blevet bredt accepteret af virksomheder og forbrugere, og på nuværende tidspunkt er de for flygtige til at være egnede som betalingsmetode. Men hvem ved, måske er det bare et spørgsmål om tid før de bliver.
Bitcoin er den “originale” kryptovaluta og er også den mest kendte kryptovaluta på verdensplan. Bitcon blev skabt i 2008. I december 2017 var der omkring 16,7 millioner bitcoins i omløb (det antages, at det antal er begrænset til 21 millioner enheder).
Litecoin er en af flere klonede kryptovalutaer produceret af bitcoin. Charlie Lee er skaberen af Litecoin, sagde, at det ville være en hurtigere version af bitcoin med hurtigere individuelle transaktionstider. Han øgede også det maksimale antal mønter, der kan laves. Det samlede antal Litecoin er 84 millioner sammenlignet med bitcoins 21 millioner.
Ethereum er en relativt ny kryptovaluta og er blevet til verdens næststørste kryptovaluta, og mange tror, at det på sigt vil overtage tronen som den største. Den blev lanceret i 2015 og fungerer på samme måde som bitcoin-netværket.
Da du har landet her på hvadhvorhvordan.dk og vores artikel om kryptovaluta, så er du måske interesseret i at investere i denne form for valuta. Læs mere om emnet på aktieskole.com og få styr på hvordan du kommer i gang, får mere at vide om kryptovaluta og hvor du kan købe valuta og meget mere.
HvadHvorhvordan administreres af Digital Webbureau og artiklerne skrives af forskellige personer med forskellige faglige viden. Dette giver en stort variation af tekster både i forhold til kvaliteten og områder som der skrives om. Vil du også synes på vores hjemmeside? Send os en mail: Kontakt@hvadhvorhvordan.dk
Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.