Hvad laver en e-designer?

E-design. Det er en disciplin, der smager af it, innovation, digitalisering, koncepter og brugerflader, men hvad dækker det egentlig over, er e-designer en officiel titel – og hvordan bliver man i det hele taget sådan én, hvis man drømmer om at tage springet?

Heldigvis er det ikke så svært at hitte hverken hoved eller hale i. E-designer er blot en forkortelse for en person, der har læst Entreprenørskab og design på ét af landets mange erhvervsakademier. Uddannelsen er relativt ny, men har allerede tiltrukket stor interesse fra danske såvel som udenlandske virksomheder. På arbejdsmarkedet er der nemlig god brug for folk, som behersker en designfokuseret og entreprenøriel tankegang.

Hvad lærer man som e-designer?

På uddannelsen for Entreprenørskab og design lærer du, hvordan du arbejder målrettet med innovation, konceptudvikling og entreprenørskab i en professionel setting. Du tilegner dig blandt andet viden om disse emner:

  • Idégenerering- og udvikling
  • Udvikling af prototyper
  • Markedsføring
  • Onlinehandel
  • Kommunikation
  • Konceptualisering
  • Disruption
 

Kort sagt: Du uddannes til at skabe orden fra kaos og bliver samtidig klogere på, hvordan du udvikler idéer og produkter, som kan skabe konkret værdi – både for virksomheden og brugeren. Du lærer at identificere nye forretningsmuligheder og trænes i, hvordan du følger dem til dørs. Så langt, så godt.

Hvad er adgangskravene?

For at kunne læse Entreprenørskab og design er et det krav, at du har en gymnasial eksamen eller en relevant erhvervsuddannelse kombineret med specifikke adgangskrav. Du er berettiget til SU, mens du er tilmeldt studiet.

Uddannelsen til e-designer tager 2 år og er bygget op over flere moduler. Det første studieår består af obligatoriske fag, som giver dig en grundlæggende forståelse for arbejdsprocesser, metoder og entreprenørskab. Du kommer blandt andet til at beskæftige dig med:

  • Designprocesser
  • Forretningsprocesser
  • Kultur, trends og kommunikation
 

På det andet år får du lov til at vælge dine egne fag og specialisere dig i den retning, du ønsker. Du kommer også i et kortere praktikforløb, inden du skal i gang med dit afsluttende eksamensprojekt.

Hvad kan jeg blive, når jeg er færdiguddannet?

Har du lyst til at blive eventdesigner? Hvad med grafisk designer, projektkoordinator eller trendspotter – eller måske endda selvstændig? Som e-designer kan du blive det hele, for du er uddannet til at se muligheder, hvor ingen andre kan. Du kan arbejde målrettet med forretningsudvikling, idéudvikling-, udførelse og implementering samt en lang række andre centrale processor.

Det betyder, at du i virkeligheden kan varetage en bred palette af opgaver i et lige så bredt udsnit af virksomheder. Har du lyst til at blive endnu klogere, kan du også bruge din uddannelse som e-designer til at læse videre. Du kan for eksempel læse en professionsbachelor i Design og business, eller en professionsbachelor i Digital konceptudvikling.

Hvad laver en e-designer?
E-designer

Kasper fra Tredvie.dk er forfattere og  skriver om alt mellem himmel og jord. 

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.