Måske har du det ikke godt, måske er du blevet ramt af sorg på grund af skilsmisse eller noget helt tredje. Årsagerne til hvorfor du gerne vil vide mere om psykologbehandling kan være mange, og uanset hvorfor du overvejer at gå til en psykolog, eller har nogle spørgsmål omkring hvordan det hele med at gå til en psykolog går ud på. Vi har opsummeret og svaret på de mest almindligere spørgsmål vedrørende psykologbehandling “Hvordan er det at gå til en psykolog? Hvad kan en psykolog hjælpe med?”
En psykolog kan hjælpe dig gennem at give rådgivning, vejledning, samtaleterapi eller at give hjælp til at lære nogle strategier, som du kan bruge fremover, så at du kan få det bedre. Psykologbehandling kan enten være til enkeltpersoner eller til grupper af personer, afhængig af lidelsens art og omfang.
En psykolog hjælper dig med at forstå dig selv og din situation på nye måder. Du får sat ord på tanker og følelser, samt får tryghed og støtte fra et andet menneske som interesserer sig oprigtigt for dig. Allarede efter et par psykologsamtaler har du måske fået større selvaccept og nye handlemuligheder.
Hvad taler man om ved en psykolog? Dette er et almindeligt spørgsmål. Udgangspunktet vil være de problemer og udfordringer som har ledt til at du taget kontakt til en psykolog i første omgang. Psykologen vil så bruge sine faglige viden til at undersøge problemernes omfang og grundlag.
En god psykolog er en psykolog som ved hvad du taler om og har erfaring indenfor din problematik, en god psykolog er også en som du får en god relation til. Det er derfor vigtigt, at du ud fra den måde psykologen præsenterer sig selv på, gir dig en god fornemmelse.
Hvilken terapiform skal jeg vælge? Vælg en psykolog med flere års erfaring og uddannelse indenfor den behandlingsform som du søger hjælp til.
Du kan f.eks. gå ind på Google og skrive i søgefeltet “Psykolog stress København K” hvis det er så at du er blevet ramt af stress og har brug for en psykolog i indre by, fordi at det er mest praktisk for dig, måske er i København K du bor eller arbejder. Når du har funder et par stykker som du tror kan være et “match”, tag kontakt til dem og still dem nogle spørgsmål om hvordan de kan hjælpe dig. Lad din mavefornemmelse til sidst beslutte hvem du vælger.
Vi håber at du nu er fået lidt mere indsigt i psykologbehandling og at du oplever at du fået svar på dine spørgsmål som “Hvordan er det at gå til en psykolog? Hvad kan en psykolog hjælpe med?”
Held og lykke med at finde en god psykolog, hvis det er det du leder efter!
Artiklen er skrevet og fremstillet af VVL.
HvadHvorhvordan administreres af Digital Webbureau og artiklerne skrives af forskellige personer med forskellige faglige viden. Dette giver en stort variation af tekster både i forhold til kvaliteten og områder som der skrives om. Vil du også synes på vores hjemmeside? Send os en mail: Kontakt@hvadhvorhvordan.dk
Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.